Gezondheid en Verzorging

Chemische peelings

Wie last heeft van bepaalde huidaandoeningen, kan gebaat zijn bij een chemische peeling. Denk hierbij aan acne littekens of een niet egale huid door pigmentvlekken. Fijne rimpels of een dof uitziende huid kunnen met deze peeling eveneens worden behandeld.

Wat is een chemische peeling eigenlijk?

Bij een chemische peeling wordt, na grondige reiniging en desinfectie van de huid, een peelingvloeistof aangebracht, die 1 tot 10 minuten op de huid blijft. Deze vloeistof bestaat veelal uit AHA’s (alpha hydroxyzuren), BHA’s (beta hydroxyzuren) en enzymen. De peeling verwijdert dode huidcellen, wat resulteert in een gladde en stralende huid.

Kan ik thuis een chemische peeling doen?

Mogelijk hebt u de termen AHA’s en BHA’s al vaker voorbij horen komen. Deze worden namelijk veel in producten voor thuisgebruik aangeboden, zoals lotions, tonics en peelings. Deze producten zijn prima voor iemand die niet veel huidproblemen heeft en de huid stralend wil houden. Voor degene die huidproblemen wil (laten) aanpakken, is een chemische peeling in een schoonheidsinstituut echter een betere optie. De concentratie van de exfoliërende werkstoffen is namelijk aanzienlijk hoger in producten voor professioneel gebruik.

Estheticiennes en huidtherapeuten worden speciaal opgeleid om met deze hooggeconcentreerde producten te werken. Overigens zijn de producten voor thuisgebruik wel geschikt om na de behandeling in het schoonheidsinstituut uw huid stralend en mooi te houden.

Kan iedereen een chemische peeling ondergaan?

In feite is een chemische peeling voor iedereen geschikt. Het is wel af te raden in sommige situaties, zoals bij zwangerschap, bij een geïrriteerde of beschadigde huid (b.v. door zonnebrand). Verder is het niet aan te raden om een chemische peeling te doen na een intensieve behandeling van de huid, zoals een microdermabrasiebehandeling of een laserbehandeling.

Doet een chemische peeling pijn?

Een chemische peeling is geheel pijnloos. Wel dient men met enkele zaken rekening te houden. Zo is de huid wel gevoelig voor warmte. Daarom is het goed om de huid tot 1 dag na de peeling koel te houden en warmtebronnen zoals een warme douche of warm water op het gezicht te vermijden. Activiteiten die de doorbloeding verhogen, zoals sporten bijvoorbeeld, kunnen ook beter achterwege worden gelaten. De zonnehemel is tevens een “no go” na de peeling en dat zeker voor 5 à 6 weken. Gaat u buiten in de zon, gebruik dan minimaal SPF 50.

Wat kan een schoonheidsinstituut u verder bieden?

De apparatuur en de werkstoffen waar een schoonheidsinstituut beschikking over heeft, zijn veel veranderd ten opzichte van vroeger. De apparatuur is moderner en effectiever. De lasertechniek bijvoorbeeld is sterk gemoderniseerd. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar allerlei werkstoffen, waardoor de gebruikte producten op een hoger niveau zijn gekomen. Lasertherapie is een behandeling die gebruik maakt van lichtenergie om weefsel te stimuleren en genezen.

Een van de behandelingen waarvoor veel mensen de schoonheidssalon opzoeken is elektrisch ontharen. Hiermee kan men voor eens en voor altijd afrekenen met die vervelende haartjes op gezicht en lichaam. De estheticienne brengt een naaldje met stroom in het haarzakje, waarmee dit haarzakje wordt vernietigd en geen nieuwe haar meer kan produceren. Na enkele behandelingen bent u permanent van zo’n 85% van de haren verlost.

Meer weten?

Bovenstaande informatie is summier; een schoonheidsinstituut kan u alle informatie geven die u nodigt heeft zodat u weloverwogen voor een behandeling kan kiezen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader