Wonen / Huis en Tuin

Industrielampen.online.nl, de site voor de ‘stoere’ lamp

Licht is eigenlijk een soort van eerste levensbehoefte, die voor een groot deel ons op natuurlijke wijze gegeven wordt door de zon. Als die kracht echter afneemt, dan zijn we aangewezen op kunstmatig licht. Vroeger waren dat kaarsen, nu is dat vrijwel allemaal elektrisch. De manier waarop we de eigenlijke lichtbron, de lamp, omgeven, is niet alleen meer praktisch, maar vooral ook esthetisch. We willen dat onze lampen bij onszelf en ons interieur passen en de industriële lamp heeft daarin zijn geheel eigen plaats veroverd.

De industriële lamp is stoer!

Als er één woord is dat steevast verbonden wordt aan de industriële lamp, dan is het wel stoer. Zoeken we wat synoniemen daarvan, dan wordt gelijk duidelijk over wat voor soort constructie we het hebben. Woorden als ferm, fors, breed geven aan dat het de industriële lamp stevig van formaat is. Dat ligt aan de afkomst als fabriekslampen. Krachtig, gespierd, sterk en onverzettelijk leiden dan weer tot de conclusie dat we het hier hebben over stevige materialen en constructies. Metaal, grote schroeven, massieve onderdelen zorgen voor de robuuste inslag van dergelijke lampen. Daarnaast heb je nog Wandlamp industrieel.

Universeel te gebruiken

De industriële lamp wordt vanwege zijn afkomst ook wel vintage of retro genoemd, of in de volksmond ‘ouderwets’, maar dat is nu precies wat deze lampsoort tegenwoordig zo interessant maakt. Als je door het assortiment van industrielampen.online.nl bladert, zou je in eerste instantie denken, dat dit soort lamp alleen geschikt is voor een bijpassende omgeving: stoer, robuust, mannelijk, maar niets is minder waar. De industriële lamp is zowel te gebruiken als passend, maar ook als contrasterend. Het sluit niet alleen bij een bepaald soort inrichting, maar biedt ook tegenwicht bij een eigenlijk totaal tegenovergesteld interieur. Een mooie vintage, retro, stoere, industriële lamp is vrijwel overal in te passen en daarom groeit de interesse ervoor in sneltreinvaart. Koop vintage lampen en versier je huis.

Industrielampen.online.nl biedt lampen, die van een iets stoerder karakter zijn, maar te gebruiken zijn voor vrijwel elk soort interieur.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader