FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen zijn ideaal

Elektrische fietsen

In Nederland wordt veel gefietst, volgens een berekening in 2019 fietsen we met zijn allen samen jaarlijks zo’n 15 miljard kilometer. En wij zijn in de wereld het land met de meeste fietsen per persoon. Met een bevolking van ruim 17 miljoen mensen, bezitten we namelijk met zijn allen rond de 23 miljoen fietsen. Er zijn dus meer fietsen dan mensen in Nederland… Vroeger waren dat de traditionele fietsen, tegenwoordig is er steeds meer interesse voor elektrische fietsen. De verkoop hiervan stijgt de laatste jaren enorm. Als je er al een bezit, dan ken je de voordelen en weet je waarom.

Voordelen van een elektrische fiets ten opzicht van een traditionele fiets

Minder vermoeid aankomen op het werk
Dat bewegen goed is voor je lichaam weet iedereen. Maar als je de fiets gebruikt voor woon- en werkverkeer, dan is het niet prettig wanneer je een flinke tegenwind hebt. Niet alleen ben je vermoeid, ook kan de inspanning er voor zorgen dat je bezweet op het werk aankomt. Dat vindt niemand prettig. Heb je een elektrische fiets, dan kun je de elektrische ondersteuning inschakelen, zodat je je minder hoeft in te spannen en dus frisser op het werk aankomt.

Hogere snelheid en langere afstanden
Een ander voordeel van de electric fiets is dat deze sneller is. Wanneer de afstand naar je werk eigenlijk net te lang is om deze op de fiets af te leggen, kan dat met een elektrische fietsen dan wel.
Ook voor recreatief fietsen is dit een voordeel. Je kunt nu namelijk langere afstanden afleggen door de hogere snelheid, maar ook omdat je minder snel vermoeid bent. En je bepaalt zelf of en in welke mate je de trapondersteuning aanzet. Dus op momenten wanneer je een sportieve uitdaging nodig hebt en er even tegenaan wilt gaan, dan kun je de trapondersteuning natuurlijk uit laten.

Elektrische Transportfiets
De e-bike leent zich uitermate goed voor zowel de stad als in de natuur. Met een elektrische transportfiets bijvoorbeeld, kun je gemakkelijk je boodschappen meenemen zonder tassen aan het stuur te moeten hangen. Dit model heeft namelijk een rek boven het voorwiel waar je een mand of krat op kan monteren. Daarom is deze ook bij lange fietstochten in de natuur erg handig. Ben je bijvoorbeeld van plan om te gaan picknicken onderweg, dan neem je gemakkelijk alle spullen mee in de mand of het krat.

Diverse modellen electric fietsen
Behalve de hierboven genoemde transportfiets, zijn er allerlei modellen van e-bikes op de markt. Je kunt op de website van een fietsenverkoper zoals City Bikes kijken om een idee te krijgen. Er zijn uiteraard verschillende dames- en herenfietsen, maar ook de vouwfiets ontbreekt niet. Deze laatste is handig als je met de trein naar je werk reist, maar van huis naar station en daarna van station naar het werk fietst. Je kan dan direct vanuit de trein op je fiets stappen en het bespaart je nog stallingskosten ook.
Maar ook als je graag met de camper op vakantie gaat, dan is het handig om een electric vouwfiets mee te nemen. Je wilt immers niet iedere keer je camper meenemen en dus alles vast moeten zetten om even wat boodschappen te doen of een ommetje te maken.

Elektrische fietsen

Vakantie in eigen land

Door de coronapandemie zijn we ons eigen land meer gaan ontdekken en waarderen als vakantieland. Nederland is door zijn lange en vlakke wegen zeer geschikt om lange fietstochten te maken. De meeste routes zijn tussen de 30 en 60 km, maar is dat voor jou een peulenschil, dan zijn er ook langere routes te vinden.
De ANWB heeft op haar website informatie staan over de mooiste fietsroutes van Nederland. Zo kun je in Friesland bijvoorbeeld de Vlieland route nemen. Deze is 30 km en onderweg kun je genieten van de 300 soorten vogels die Vlieland rijk is, maar ook van de specifieke flora van het eiland. Ook kom je enkele uitdagende duinhellingen tegen. Wil je een langere rit in deze provincie, dan kun je bij het Tjeukermeer gaan fietsen. Deze route is 68 km en je fietst dan door een weids en vlak landschap met vele meren en sloten.
In het voorjaar kun je de 63 km lange route in de omgeving van Lisse gaan fietsen. Je ziet dan de bloemenpracht van miljoenen tulpen, hyacinten en narcissen. Maar behalve de bloemen, zijn er ook Middeleeuwse kastelen te bewonderen.
Dit is een heel summiere opsomming van de vele fietsroutes in het hele land die de ANWB op haar website heeft vermeld.

Onderhoud van de electric fiets

Het onderhoud van een elektrische fiets is niet veel anders dan dat van een gewone fiets. De verkoper zal adviseren voor welk onderhoud je bij hem terecht kan, maar uiteraard kun je ook zelf een en ander doen. Zoals bijvoorbeeld onderstaande eenvoudige onderhoudswerkzaamheden en tips:
• De fiets moet regelmatig worden schoongemaakt. Daarbij moet de ketting met speciale kettingolie worden gesmeerd. Ook andere bewegende delen moeten worden gesmeerd en verchroomde onderdelen moeten worden behandeld met een roestwerend middel.
Controleer meteen ook of alle schroeven en bouten nog vastzitten.
• De banden moeten op spanning blijven, ook wanneer de fiets minder wordt gebruikt. Wanneer de banden te zacht zijn, zorgen ze voor extra weerstand waardoor er meer van de accu wordt gevraagd. Dat resulteert dan weer in een lagere actieradius.
• Controleer de remblokjes, kunnen deze nog mee of moeten ze worden vervangen?
• Controleer of de verlichting nog werkt.
• Zowel een hoge temperatuur als een temperatuur lager dan 0 graden is slecht voor de accu. Zet daarom de fiets op warme dagen in de schaduw. Gebruik je de fiets in de winter niet, bewaar dan de accu apart op een locatie waar het wel koud mag zijn, maar waar het niet vriest.

City Bikes

Ben je geïnteresseerd in een e-bike? City Bikes heeft een ruim aanbod van elektrische fietsen. Deze fietsenleverancier wordt door de klanten hoog gewaardeerd. Je kunt op de website het assortiment zien en mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen via telefoon, chat of email. De fietsen zijn bij City Bikes scherp geprijsd en worden snel geleverd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader