FietsenWebwinkels

Damesfietsen kopen is het waard

Damesfietsen

Nederland is het fietsland bij uitstek. We bezitten met zijn allen bijna 23 miljoen fietsen en leggen daar jaarlijks met alle Nederlanders ongeveer 15 miljard kilometer af. Door de huidige coronacrisis zijn we minder met de auto en openbaar vervoer gaan reizen, wat tot gevolg heeft dat we zelfs nog meer zijn gaan fietsen en lopen. Een goede fiets is daarom nog belangrijker geworden. Misschien ben je op deze pagina beland omdat je op zoek bent naar een damesfiets en meer informatie wilt over wat er allemaal te koop is. Dan nodig ik je uit om verder te lezen.

Een damesfiets is toch gewoon een fiets? Of niet?

Ja en nee. Het is gewoon een fiets, maar er is tegenwoordig zoveel te kiezen dat het goed is om vooraf je te verdiepen in wat er te koop is en wat voor jou een goede keuze is. Allereerst is een belangrijke vraag: wil je een conventionele fiets of ga je voor de e-bike? De laatste jaren kiezen steeds meer mensen bij de aanschaf van een nieuwe fiets voor een elektrische fiets. Deze is duurder dan een gewone, maar als je hem gebruikt in plaats van de auto of het openbaar vervoer, dan ben je goedkoper uit. En doordat je met de elektrische fiets sneller bent en gemakkelijker grotere afstanden aflegt, is deze fiets een goed alternatief voor het openbaar vervoer wanneer je geen auto hebt, maar ook is het een goede keuze om voor het woon- en werkverkeer de fiets te pakken in plaats van de auto als de afstand dat toelaat.

Damesfietsen

Verschillende modellen fietsen

Behalve de keuze voor wel of niet een elektrische fiets, zijn er ook nog veel modellen om uit te kiezen. Als je in de stad woont en vaak korte ritten aflegt, is een stadsfiets een goede keuze. Maar ga je vaak boodschappen doen op de fiets of ben je van plan om dat meer te doen in plaats van de auto te nemen, dan is de transportfiets een goede fiets voor jou. Deze heeft namelijk een bagagedrager boven het voorwiel, waarop je een krat of mand kan monteren. Zo kun je gemakkelijk veel boodschappen meenemen en hoef je de zware tassen niet aan het stuur te hangen. Handig toch? En ga je graag in het weekend lange fietstochten maken om lekker uit te waaien en te ontspannen? Dan is de transportfiets ideaal. Je kunt dan namelijk je eten en drinken voor onderweg handig meenemen.
Wanneer je kleine kinderen hebt die je op de fiets moet meenemen, dan is de moederfiets een fijne fiets. Deze heeft meer ruimte tussen het zadel en het stuur, waardoor je gemakkelijk een kinderzitje aan het stuur kan monteren en toch comfortabel kan fietsen. Er zijn ook moederfietsen in een transportfietsuitvoering, dus met een bagagedrager boven het voorwiel. Ga je op pad met je kindje, dan kun je alle benodigdheden kwijt in de mand.

Meer informatie

Misschien heeft deze informatie je op weg geholpen. Maar als je meer wilt weten, dan is het advies om bij online fietsverkopers te rade te gaan. Je vindt dan uitgebreide informatie en kan bovendien vragen stellen via telefoon, e-mail of chat.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader