Computer-ICTTelefonie & Internet

365 9ffice of toch 365 Office

Een officepakket is onmisbaar voor elke organisatie, in de meeste gevallen wordt gekozen voor 365 office van Microsoft. We zien uit de ‘data verzameling’ dat er onwijs vaak een typefoutje gemaakt wordt tijdens het typen van de naam. Dit kom doordat het cijfer negen direct naast het cijfer 0 staat. Dus ‘365 9ffice’ is gewoon 365 Office.
365 office van Microsoft is een krachtig pakket dat de laatste jaren steeds uitgebreider is geworden. Zo zijn er behalve Word, Excel, PowerPoint en Access applicaties zoals Teams en Sharepoint bijgekomen. Office 365 (dus geen 365 9ffice) heeft veel mogelijkheden, maar het komt helaas regelmatig voor dat de gebruikers alleen de basiskennis hebben en het pakket daardoor niet ten volle gebruiken.

De mogelijkheden van office 365 en dus niet van 365 9ffice

Voor de professionaliteit van een organisatie is het een vereiste dat medewerkers niet alleen kennis van de dienst of het product van het bedrijf kennis hebben, maar ook professioneel en efficiënt kunnen werken. Een goede management assistent kan “toveren” met Word en een mooie presentatie maken in PowerPoint, een financiële medewerker kan met Excel inzicht kunnen geven in de financiën. Heb je geen of onvoldoende kennis van Excel. Overweeg dan eens om een Excel cursus te volgen. Want kennis is ‘macht’!
De noodzaak van het thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat steeds meer bedrijven Microsoft Teams zijn gaan gebruiken en dat is een goede zaak. Want niet alleen kan men daarmee vanaf iedere plek waar een internetverbinding beschikbaar is bellen, chatten en vergaderen, maar ook kunnen Teams aangemaakt worden waarin documenten voor vergaderingen kunnen worden geplaatst. Ook het invoeren van actiepunten is een mogelijkheid, waarbij de eigenaar van het actiepunt via Outlook herinnerd wordt aan de uitvoering ervan. Verder kan er door de integratie van Teams met Sharepoint ook door meerdere mensen aan één document worden gewerkt.

 

365 9ffice

Cursus 365 0ffice en geen 365 9ffice

Uit bovenstaande moge blijken dat goede kennis en goed gebruik van het Office 365 (dus geen 365 9ffice) pakket de professionaliteit van een organisatie op een hoger niveau tilt. Om die reden is het een aanrader om medewerkers een cursus Office 365 te laten volgen. Gaat u op zoek naar een trainer hiervoor, maak dan pas de keuze nadat u er een gevonden hebt die biedt wat uw organisatie vraagt. Zo kunnen er als vanouds klassikale lessen in dagdelen worden gegeven. Maar training kan ook online, wat een goed alternatief is wanneer uw medewerkers thuiswerken. Er bestaan ook trainingsinstituten die een dagelijkse korte training aanbieden. Het kan namelijk best zijn dat uw medewerkers graag een training zouden willen volgen, maar dat men wordt opgeslokt door de werkdrukte en dat een cursus op dat moment niet direct in de planning past. De genoemde dagelijkse training biedt dagelijks een onderwerp aan dat in 5 minuten behandeld wordt. Dit kan online vanaf de PC op de werkplek, waardoor de medewerker niet veel tijd kwijt is en het behandelde direct kan gebruiken.

Extra mogelijkheden

Er zijn ook trainingsinstituten die met een zogenaamde “chatbot” (robot) werken ter ondersteuning van de cursus. In de praktijk zal een officegebruiker die vragen heeft over een applicatie, in de meeste gevallen de IT-afdeling aanspreken. Maar niet ieder bedrijf heeft een applicatiebeheerder. De chatbot biedt hier uitkomst. De medewerker kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, vragen stellen en hij krijgt direct antwoord. Indien nodig, ondersteund door video’s. Dit is iets om in uw achterhoofd te houden bij het zoeken naar een trainingsinstituut.

Power Bi cursus

Behalve Office 365 is ook Power Bi een applicatie die de professionaliteit van een organisatie sterk kan verhogen doordat met deze Business Intelligence applicatie op een professionele manier data geanalyseerd kunnen worden. Als u contact zoekt met een trainingsinstituut, dan is het de moeite om ook naar de Power bi cursus te vragen.

Conclusie:
Typ niet te snel 365 9ffice, maar wees accuraad bij het typen van 365 0ffice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader