Uncategorized

Kluis openen bij storing, echt een karweitje voor de vakman

Waardevolle spullen bewaar je op een plaats waar anderen, bijvoorbeeld bij een inbraak, niet gemakkelijk bij kunnen. Was vroeger de sok onder het matras een populaire plek, tegenwoordig moet je toch met iets beters thuis komen. Het beste antwoord op die vraag is de kluis, hoewel het niemand veel zal verbazen dat inbrekers nog steeds als eerste onder dat matras zullen kijken.

Overigens is een kluis niet alleen een uitgelezen stukje vakmanschap om je waardevolle papieren, geld en sieraden tegen diefstal te beschermen, die bescherming gaat nog een stukje verder. Stel je eens voor dat er brand is of een andersoortige ramp je huis bedreigt, dan kan een goede kluis ook daartegen beschermen.

Er is echter een klein nadeeltje: de kluis zorgt er weliswaar voor dat niemand er bij kan komen, maar zodra jij de sleutel of cijfercombinatie kwijt bent, kun jij er ook niet meer in. Gelukkig is er dan nog de deskundige slotenmaker die je uit de brand kan halen, letterlijk en figuurlijk. Meer van dit soort artikelen/blogs? Bezoek onze website!

Soorten kluizen

Er zijn diverse criteria als het gaat om het soort kluis en de belangrijkst is waarvoor de kluis dient:

 • Inbraakwerende kluis
 • Brandwerende kluis
 • Combinatie

De omschrijving zegt het al: inbraakwerend geeft aan dat er gewoon geen vreemden in kunnen, brandwerend zorgt er voor dat de inhoud bij brand beschermd wordt en een combinatie biedt beiden.

Een andere indeling is die naar het soort slot.

 • Sleutelslot
  • Cilinderslot
  • Dubbelbaard sleutelslot
 • Cijferslot
  • Mechanisch
  • Elektronisch
 • Biometrisch slot
 • Combinatie

Het gewone cilinderslot is eigenlijk het meest eenvoudige slot en gemakkelijk te openen met een sleutel. Het verschil met een gewone sleutel en een dubbelbaardige is dat bij een dubbelbaardige er aan beide kanten. Zit er bij een gewone sleutel slechts aan één kant ribbels en sleuven die de sleutel passend maken, bij een dubbelbaard zien we die aan beide kanten. Dat maakt het slot wat gecompliceerder en dus wat veiliger.

Bij een mechanisch slot moet je de combinatie draaien, een elektronisch slot kent een toetsenbord waar je een cijfersombinatie in moet toetsen.

Biometrische sloten werken met lichamelijke kenmerken van de bezitter, zoals een vingerafdruk of oogscan.

Sleutelsloten vereisen een tastbaar openingsmiddel, de sleutel, en daar moet je dus zuinig mee omgaan. Combinatiesloten hebben geen extra hardware nodig, maar wel een veilige combinatie, die je dan (voor de veiligheid) ook weer ergens moet bewaren. Voor een biometrisch slot heb je alleen jezelf nodig.

Problemen: de kluis gaat niet meer open

Elk soort kluis kent zijn eigen problemen als het ondenkbare gebeurt en het niet meer open gaat. Hoe gecompliceerder kluis en\of slot is, hoe moeilijker het wordt om dan de kluis open te krijgen.

Met een sleutelslot zijn de drie meest voorkomende problemen: sleutel kwijt, sleutel afgebroken of de sleutel past gewoon niet meer ( bv door slijtage)

Bij een mechanisch of elektronisch slot is verreweg het meest populair het vergeten van de cijfercombinatie. Omdat zowel elektronisch als biometrisch slot afhankelijk is van hoogstaande elektronica kunnen ook daar storingen optreden, die het bemoeilijken de kluis open te maken.

De bovenstaande volgorde is gelijk ook kenmerkend voor de moeilijkheidsgraad de problemen te herstellen, en om niet meteen de kluis open te breken, is het nodig er een vakman bij te halen.

De gediplomeerde slotenmaker, de vakman die uw kluis onbeschadigd weer open krijgt

De belangrijkste tip als u uw kluis niet meer open krijgt, is simpel: haal er een gecertificeerde vakman slotenmaker bij. Kluizen zijn toch al niet goedkoop en het is nergens voor nodig deze te molesteren om weer bij uw spullen te komen. Een goede slotenmaker heeft genoeg kennis en vakmanschap in huis om uw kluis weer open te krijgen en uw problemen op te lossen. Maak daar gebruik van en ga niet zelf lopen klussen. Bekijk zakelijke dienstverlening en industrie voor meer dit soort artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader