Uncategorized

De breekbaarheid van glas!

Het is maar goed dat er glaszetters zijn

Ondanks het feit dat ik in mijn jeugd, maar ook daarna, veel met allerlei soorten ballen aan het sporten en spelen was, heb ik maar zelden een raam gebroken. Als niet geboren maar wel getogen Eindhovenaar heb ik dus de glaszetter in Eindhoven maar weinig werk bezorgd. Met betrekking tot gebroken glazen is mijn reputatie wat minder positief, maar ondanks dat een glaszetter in Eindhoven soms ook glazenzetter wordt genoemd, geloof ik niet dat een dergelijke vakman wordt ingeschakeld bij een kapot drinkglas. Als glazen nu heel erg duur zouden zijn, en soms zijn ze dat ook, dan kan ik me de inzet van een glazenzetter nog indenken, maar meestal koop je gewoon nieuwe glazen, nietwaar?

Alle gekheid op een stokje, de glaszetter is een uitermate handige ambachtsman om in de buurt te hebben. Ben je misschien zelf niet zo onhandig, enthousiaste jeugd vind je overal en een ongeluk zit in een klein hoekje. Meer van dit soort artikelen/blogs? Bezoek onze website!

De glashandel in Eindhoven

Glashandel, glascentrale en glasservice zijn namen van een bedrijfssoort, terwijl glaszetter iemand is die het ambacht van glaswerken uitvoert. Toch worden al deze benamingen door elkaar gebruikt. Overigens heb je ook nog schildersbedrijven die u kunnen helpen met allerlei glasproblemen.

Een glashandel biedt dus zijn diensten aan op het gebied van glaswerken en dat varieert van het inzetten van glas in nieuwbouw, het vervangen van simpele ramen tot complete glassystemen bij het opwaarderen van woningen en natuurlijk het repareren van glasschade.

Wist u…….

  • Dat je bij een ongelukje met dubbel glas soms geluk hebt en niet direct hulp nodig hebt?
  • Dat je bij een dergelijk ongelukje alleen het binnenglas kunt breken?
  • Dat een goede glaszetter toch binnen 30 minuten op de stoep kan staan?
  • Dat je niet alleen het binnenglas moet vervangen, maar het hele raam eruit moet?
  • Dat zoiets extra tijd kost, omdat het nieuwe raam wel precies moet passen?

Bekijk huis, tuin en keuken voor meer dit soort artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader