Fietsen

Welke damesfiets moet ik kopen?

Wie op zoek is naar een damesfiets kan tegenwoordig uit een ruim assortiment van modellen kiezen. Van een nieuwe fiets wil je lang plezier hebben, daarom is het van belang om de juiste keuze te maken. Ga daarom niet af op het uiterlijk van de fiets, hoe aantrekkelijk ook. Belangrijk is hoe je de fiets wilt gaan gebruiken. Steeds vaker wordt gekozen voor een e-bike. Hieronder volgt korte informatie over de verschillende modellen en over elektrische fietsen.

Stadsfiets

Heb je behoefte aan een degelijke fiets die tegen een stootje kan en fiets je meestal binnen de bebouwde kom, dan is een stadsfiets de geschikte fiets voor jou. Dat geldt ook wanneer je vaak onderweg bent met één of twee kinderen op de fiets.
De stadsfiets kun je aanpassen aan je persoonlijke behoefte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen hoeveel versnellingen, of voor een fiets met dikkere banden.

Damesfiets

Transportfiets

Deze fiets is uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen. Je kunt er een mand of krat op monteren, waarin je deze boodschappen handig kan meenemen. Dus geen tassen meer aan je stuur. De transportfiets is overigens ook handig als je jouw huisdier regelmatig meeneemt op de fiets. Zet deze dan wel goed vast.
Doordat bij de transportfiets het zwaartepunt voor ligt, zijn de rijeigenschappen wel iets anders. Maar dat went snel.

Omafiets

De omafiets is er een met een geschiedenis. Deze fiets bestaat al sinds de 19e eeuw en heeft veel betekend voor de vrouwen van die tijd. Zij kregen door deze fiets de mogelijkheid zich vrij te bewegen, die vrijheid hadden ze niet voordat de fiets kwam. Het model dat wij nu kennen als omafiets, was eigenlijk tot de jaren vijftig de enige damesfiets die er was. Toen kwamen er modernere fietsen en werd de omafiets minder populair. Vanaf de jaren zeventig is de omafiets echter weer razend populair en is dat tot op heden gebleven. Alleen was de omafiets vroeger zwart en had geen toeters en bellen. De omafiets van nu is er in allerlei kleuren en in sportieve uitvoeringen met versnellingen e.d.

Vouwfiets

De vouwfiets is vooral geschikt voor woon- en werkverkeer. Je neemt deze handig mee in de trein. Of je parkeert je auto op de P+R en haalt de vouwfiets uit de achterbak.

Elektrische fiets

Een e-bike is een goede keuze wanneer je wat langere afstanden wilt afleggen. Bijvoorbeeld wanneer de afstand naar je werk te lang is om op een gewone fiets te doen, of wanneer je niet bezweet op je werk aan wilt komen. Ook wanneer je een OV-jaarkaart hebt, kun je afwegen om voor een elektrische fiets te gaan. Die zou namelijk best wel eens goedkoper kunnen zijn dan de OV-jaarkaart.
Fiets je graag in het weekend of de vakantie en wil je langere afstanden afleggen? Ook dan komt een e-bike goed van pas.
De elektrische fiets is er in alle bovengenoemde modellen, zelfs een elektrische vouwfiets is mogelijk.

Vraag informatie bij de fietsenwinkel

Voordat je de keuze maakt, is het altijd goed om de fietsen(web)winkel om advies te vragen. Op deze wijze ben je goed geïnformeerd en kun je weloverwogen kiezen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader