Fietsen

Damesfiets weetjes

Met je haren in de wind, zo kies jij je ideale damesfiets!
Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen stapt Nederland massaal op de fiets.
Nederland is fietsland bij uitstek. De fiets is uitermate geschikt om je te verplaatsen in het drukke verkeer. Nergens zoeken naar een parkeerplaats en geen files. De fiets is het ideale vervoersmiddel voor veel dames die meerdere rollen in hun leven combineren. Natuurlijk zoeken zij een damesfiets die veelzijdig is en veel gebruiksgemak biedt. Daarnaast zijn er veel hippe damesfietsen die passen bij jouw stijl.

Een passende fiets voor ieder doel

Bij het kiezen van jouw ideale damesfiets komt veel kijken. Natuurlijk is fietscomfort heel belangrijk. De fiets moet duurzaam zijn gemakkelijk in onderhoud en natuurlijk ook heel stevig.

In eerste plaats kijken we naar het gebruikersdoel van de damesfiets. Ga je boodschappen doen met je fiets? Fiets je dagelijks met je fiets naar school? Neem je veel boodschappen of kinderen mee op de fiets? Of wil je graag sportieve ritjes maken door heuvelachtig landschap? Voor ieder doel een passende damesfiets.
Zo kun je kiezen tussen verschillende soorten damesfietsen. Gelukkig zijn er ook veel damesfietsen die meerdere functies combineren. Zo kun je kiezen voor een dames stadsfiets; de naam zegt het eigenlijk al. Deze fiets is zeer geschikt om lekker door de stad te fietsen. Hij is handzaam, stevig en solide. Ideaal voor kleinere afstanden en ook belangrijk, deze fiets kan wel tegen een stootje. Handig als je hem parkeert bij het station. Een omafiets kan een prima alternatief zijn als je dagelijks reist met de trein en een eenvoudige stevige fiets zoekt om van het station naar huis te fietsen.

Mocht je van plan zijn boodschappen te doen dan is het een goed plan om eens naar een transporterfiets te kijken. Deze fietsen zijn zeer stevig en beschikken over een groot krat aan het stuur waarin alle boodschappen gemakkelijk mee kunnen. Deze fiets is ook heel populair als meisjesfiets voor schoolgaande tieners. Tegenwoordig zijn er ook stadsfietsen van aluminium te verkrijgen die zich kenmerken door hun licht gewicht en heel handzaam zijn.

Voor het vervoer van kinderen is een moederfiets aan te bevelen. Deze beschikt over een stevig frame met lage instap. Zo kun je makkelijk opstappen met een voorzitje aan je stuur. Je kunt je moederfiets perfect combineren met grote fietstassen om naast twee kinderen ook je boodschappen te vervoeren. het is mogelijk om het gemak van een transporter fiets en de stevigheid en veiligheid van een moederfiets te combineren is verschillende modellen die het beste bieden van twee werelden.

Damesfiets

Van lange toertocht tot heerlijk fris naar je werk

Een ander punt om rekening mee te houden is de afstand die je dagelijks overbrugt met de fiets. Fiets je lange afstanden? Kijk dan eens naar een goede tourfiets. Ze zijn licht en hebben vaak meerdere versnellingen wat het fietsen comfortabeler maakt.
uiteraard kun je ook kiezen voor een elektrische fiets. De meeste modellen zijn tegenwoordig elektrisch verkrijgbaar en zorgen ervoor dat je heerlijk fris en niet bezweet op je bestemming aankomt. Houdt bij het kiezen van een elektrische fiets rekening met het vermogen van de motor en de actieradius van de accu. Dit hangt samen met de afstand die je wilt fietsen voordat je de accu weer moet opladen.

Voor iedereen een passende fiets. Dames fietsen zijn er in verschillende frame maten. Welke maat je nodig hebt hangt af van je lichaamslengte. De framematen variëren tussen de 51 en 61 cm. Mede bepalend voor de juiste framemaat is het doel waarvoor je de fiets gebruikt. Kies je een fiets voor sportieve fietstochten? Kies dan voor een lagere framemaat. Bij regulier gebruik kies je een hogere framemaat. Deze afweging kan van belang zijn als je qua lengte net tussen twee frame maten in zit.

Als laatste tip kunnen we jou meegeven om te kijken naar de kettingkast. Dit is voor het kiezen van een damesfiets erg belangrijk. Ga jij met jouw goede outfit naar kantoor? Kies dan voor een damesfiets met een gesloten kettingkast zodat u geen last heeft van opspattende modder.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader