Fietsen

Beste elektrische fiets met middenmotor 2020

Iemand die in Groningen woont en van fietsen houdt, mag zich gelukkig prijzen. Want Groningen is met zijn vlakke en weidse landschap een fantastische provincie om te fietsen. Daarom is het de moeite waard om als dame in deze provincie over een goede fiets te beschikken. Misschien ben je op zoek naar een nieuwe fiets en twijfel je tussen een wel of niet elektrische fiets. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, ondanks de hogere prijs. Wat kunnen daar de redenen voor zijn?

E-bike versus niet elektrische fiets

Neem je af en toe de fiets voor een kort ritje? Dan loont het niet de moeite om een elektrische fiets te kopen. Tenzij je wat minder goed vooruit kan uiteraard. Maar voor mensen die wat vaker op de fiets stappen en voor degenen die langere ritten maken, is een e-bike het aanbevelen waard. De elektrische fiets is onder andere ideaal voor woon- en werkverkeer. Veel forensen die de auto nemen, doen dat omdat ze snel op het werk willen zijn en vooral niet bezweet aan willen komen, wat heel begrijpelijk is. Een elektrische fiets voldoet aan deze eisen: je kunt 25 km per uur rijden en door de trapondersteuning fris en niet bezweet op het werk aankomen. Daarbij bespaar je dan nog de kosten van dure benzine. Mocht je met hoge frequentie met het OV reizen, reken dan uit wat dat je kost, dan zul je merken dat je met de aanschaf van een elektrische fiets vele malen goedkoper uit bent dan met het OV.

Spirit reviews

Wat is de beste elektrische fiets van 2020?

In 2020 is de verkoop van elektrische fietsen met 30 procent gestegen, steeds meer mensen kiezen ervoor. Wil je ook overstappen naar een elektrische fiets, dan is het goed om te weten dat er drie verschillende types zijn qua plaatsing van de motor: voorwielmotor, achterwielmotor en middenmotor. De meest verkochte en beste elektrische fiets van 2020 is er een met een middenmotor. De voordelen van een middenmotor zijn namelijk:
• door de plaatsing van de motor in het midden voelt de balans van de fiets prettig en natuurlijk aan, in tegenstelling tot een voorwiel- of achterwielmotor;
• bij een middenmotor kan je zelf banden verwisselen, wat niet mogelijk is bij de andere twee types;
• een fiets met middenmotor is zeer geschikt voor heuvelachtig gebied. Hoewel Groningen voornamelijk vlak is, is dit wel goed om te overwegen als je de fiets mee op vakantie wilt nemen.
Wanneer je niet veel kracht kan zetten, is mogelijk een fiets met voorwielmotor beter voor jou geschikt. Deze geeft namelijk meer ondersteuning. Houd er echter wel rekening mee dat deze fiets niet geschikt is voor heuvels en sneller slipt op een ondergrond van bijvoorbeeld bladeren of los zand.

Advies van de fietsenwinkel in Groningen

Natuurlijk is bovenstaande uitleg zeer summier en heb je voor het kopen van een damesfiets, vooral voor een elektrische, een gedegen advies nodig. Stap daarom naar de specialist: de fietsenwinkel in Groningen. Daar kan men je alles vertellen over alle modellen en mogelijkheden van de elektrische damesfiets.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader