Dieren

10 gevaarlijkste dieren in de oceaan

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: 10 gevaarlijkste dieren in de oceaan. Met een inclusief mooie Youtubefilm. Bron: detoptien Youtube

Hallo hoe gaat het? Welkom bij een gloednieuwe Top Tien. Vandaag gaan we het hebben over de 10 gevaarlijkste oceaanwezens ter wereld. Als je nieuw bent op dit kanaal, abonneer je dan en klik op het belpictogram om op de hoogte te worden gehouden van interessante en informatieve inhoud zodra we ze uploaden. Weet je dat de oceaan enkele van de gevaarlijkste en meest fascinerende dieren herbergt? Terwijl de oceaan meer dan 70% van de aarde bedekt, heeft de mensheid er maar een klein deel van verkend. Je weet nooit welk gevaarlijk oceaanwezen op je wacht als je ervoor kiest om in de oceaan te duiken. Interesse? Laten we beginnen!

10. Grote witte haai

De witte haai is waarschijnlijk het gevaarlijkste roofdier van de oceaan. De witte haai is een vleesetende vis die vaak ongeveer 15 voet lang of meer wordt. Hij weegt gemiddeld 5.000 pond. Enkele kenmerken van de haai die hem tot het gevaarlijkste wezen maken, zijn zijn grootte en ongelooflijke kracht. Het staat ook bekend om zijn 300 driehoekige scherpe tanden die gekarteld zijn voor extra snijkracht.

9. Bloem-egel

Misschien heb je wel eens van zee-egels gehoord, maar de bloem-egel is een van de gevaarlijkste zeedieren. Guinness Book of World Record beschrijft het als de meest “gevaarlijke zee-egel. Bloem-egel is gewapend met dodelijk gif dat ten minste twee gifstoffen bevat: peditoxine en contractine A, die anafylactische shock kunnen veroorzaken en tot de dood kunnen leiden. Bloem-egel is verantwoordelijk voor honderden doden in een jaar.

8. Lionfish

Gevonden in de oostelijke Atlantische Oceaan en het Caribisch gebied, Lionfish maakt deel uit van de Scorpionfish-familie. Het is waarschijnlijk een van de mooiste maar gevaarlijke zeedieren die in de oceaan aanwezig zijn. Dus als je ze ooit in de oceaan ziet, zorg dan dat je op veilige afstand blijft. Hoewel zijn angel niet dodelijk is, kan een persoon toch sterven vanwege zijn krachtige gif. Het is ook bekend als zebravis vanwege zijn karakteristieke waarschuwingskleuren – rode, witte, romige en zwarte banden.

7. Barracuda

Barracuda is 1,80 meter lang en heeft een angstaanjagende reeks superscherpe tanden. Deze vis kan ernstige verwondingen toebrengen en staat erom bekend mensen aan te vallen. Het eet echter over het algemeen kleine tot middelgrote vissen. Barracuda gebruikt bliksemsnelheid en hinderlaagtactieken om zijn prooi te vangen. Het valt over het algemeen mensen aan met een glanzend voorwerp dat hen verwart met de prooivissen. Dus de volgende keer dat je gaat duiken, zorg er dan voor dat je die glimmende accessoires verwijdert.

6. Textielkegelslak

Ben je dol op het verzamelen van schelpen? Nou, denk niet dat het weer een mooie schelp is, want kegelslakken van textiel zijn moordenaars. Hun tanden zijn veranderd in kleine harpoenen geladen met dodelijke neurotoxines. Ze zijn krachtig genoeg om door wetsuits of zelfs handschoenen te dringen. Een enkele druppel van het gif is voldoende om 20 mannen te doden, waardoor het een van de gevaarlijkste oceaanwezens is. Ondanks hun dodelijke gif zijn er in de loop der jaren echter slechts een handvol sterfgevallen gemeld.

5. Zeeslangen

Zeeslangen zijn zowel agressief als dodelijk. De zwart-witte strepen dienen als een waarschuwing voor de mensheid dat ze gevaarlijk zijn en koste wat kost moeten worden vermeden. Zeeslangen zijn over het algemeen aanwezig in warme tropische oceanen, die ook de beste plek zijn voor mensen om te zwemmen. Ze zijn nauw verwant aan koningscobra’s en zijn te vinden in de Indische Oceaan en delen van de Stille Oceaan. Ze leven in ondiep water vanwege de aanwezigheid van longen en de noodzaak om lucht in te ademen.

4. Blauwgeringde octopus

Hoewel een meerderheid van de mensen gelooft dat octopus een vriendelijk zeedier is, zijn niet alle octopussen gelijk. De blauwgeringde octopus is een van de gevaarlijkste oceaanwezens die over het algemeen worden aangetroffen rond Australië en de grenzen van de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. De beet van de octopus is vaak klein en niet pijnlijk. Bovendien bloedt het niet, zwelt het niet op en verandert het niet van kleur. Daarom kiezen mensen er vaak voor om niet naar het ziekenhuis te gaan. Maar de beet bracht gif in het lichaam van het slachtoffer en als het gif het overneemt, kan de persoon sterven aan cerebrale anoxie.

3. Zoutwaterkrokodil

Een van de gevaarlijkste oceaandieren in Australië, de zoutwaterkrokodil, kan zowel op het land als in het water gemakkelijk gedijen.Wanneer een persoon zijn leefgebied betreedt, wordt het moeilijk om zich te verbergen voor deze agressieve reptielen. Zoutwaterkrokodillen kunnen tot 17 voet groeien en wegen over het algemeen ongeveer 1.000 pond. Ze zijn een uitstekende zwemmer en kunnen zelfs grote haaien doden. Ze gebruiken hun lichaam om de prooi te grijpen en vervolgens onder water te slepen om ze te verdrinken.

2. Stonefish

Stonefish is het bewijs dat dieren geen sterk lichaam of krachtige kaken nodig hebben om hun prooi te doden. Het is een van de meest giftige vissen ter wereld met 13 stekels met giftige zakjes. Er zijn tot op heden slechts vijf verschillende soorten steenvissen bekend. Hun camouflagevermogen maakt ze extreem gevaarlijk omdat ze hun vermomming gebruiken om de prooi te vangen. Hoewel ze geen mensen aanvallen, kun je worden gestoken als je op een stapt. Het gif kan leiden tot een hartaanval.

1. Stingray

Stingray staat bovenaan de lijst van de 10 gevaarlijkste oceaanwezens ter wereld. Dit wispelturige wezen brengt graag tijd door in ondiep water en is gemakkelijk te vinden rond de evenaar. Ze groeien tot zes en een halve voet en wegen tot 800 pond. Stingray is verwant aan haaien en heeft elektrische sensoren rond hun mond. Wanneer ze hun prooi in de buurt voelen, gebruiken ze hun mond om ze te vangen en te verpletteren. Ze gebruiken ook hun staart met weerhaken om gif in hun prooi te injecteren. Dit waren de 10 gevaarlijkste oceaanwezens ter wereld. Welk dier vond je het gevaarlijkst? Laat het ons weten in de reacties. Vergeet de video niet te liken en een leuk idee te delen voor een volgende top 10 lijst! Meer van dit soort dieren nieuws? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader