Gezondheid en Verzorging

Geweldige voordelen van gezichtsbehandelingen

Waarom gezichtsbehandelingen? Verjong je huid.

Niets kan tippen aan het gevoel dat je krijgt als je met je vingers over je gezicht glijdt en die zachte en melkachtige huid voelt. De meesten van jullie volgen thuis een dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het is misschien niet ingewikkeld, maar het helpt je in ieder geval om je huid te behouden.

Waarom gezichtsbehandelingen?

Een gezichtsbehandeling is een huidverzorgingsbehandeling waarbij wordt gescrubd en gereinigd om vuil, dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Het kan worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste in een spa of een schoonheidssalon of door een dermatoloog in hun kliniek.
Een gezichtsbehandeling door een getrainde professional kan helpen om jouw huid gezond te houden, zelfs als jou geen huidproblemen heeft. Bovendien laat een gezichtsmassage je huid niet alleen stralen, maar ontstresst het ook en helpt het ontspannen.

 

laserbehandeling

Verjong je huid

Met het ouder worden verliest je huid haar glans. Dat is natuurlijk. Jouw levensstijl en vervuiling maken het moeilijk voor jouw huid om te herstellen. Gezichtsbehandelingen kunnen de huid helpen verjongen. De therapeut of de gezichtsexpert maakt gebruik van verschillende methodes, producten en technieken die je huidtextuur helpen verbeteren. Je huid moet de afvalstoffen die zich er regelmatig ophopen, kwijtraken. En als dit niet correct wordt gedaan, resulteert dit in puistjes. Daarom is een huid ontgifting noodzakelijk. Afgezien van het dagelijks reinigen en wassen van je gezicht, heb je gezichtsbehandelingen nodig om het te ontgiften. Therapeuten gebruiken ingrediënten, zoals crèmes die rijk zijn aan antioxidanten, zeezout, kruidenextracten en oliën, om je gezicht fris en stralend te maken. Denk bijvoorbeeld aan al die overmatige huidhaar waar je aan irriteert, een laserbehandeling kan daar verandering inbrengen.

Open alle poriën

Het is onmogelijk om alle vervuiling en schade veroorzaakt door vrije radicalen in het milieu te vermijden. Je huid wordt dagelijks gebombardeerd met UV-stralen en andere giftige stoffen. Deze hopen zich op aan het oppervlak en verstoppen de poriën. Tijdens een gezichtsbehandeling gebruikt de professional stoom om de poriën te openen en alle dode cellen te verwijderen, waardoor acne en andere huidproblemen worden voorkomen. Een goed behandeling hiervoor is chemische peelings, hiermee zal je huid weer stralen!

Wat mag je niet doen na een peeling?

Na een peeling zijn er een aantal dingen die u niet moet doen om de huid gezond te houden en complicaties te voorkomen:

1. Vermijd het gebruik van exfoliërende producten of scrubs: Exfoliërende producten of scrubs kunnen de huid irriteren en de genezing vertragen.

2. Vermijd het gebruik van sauna’s of stoombaden: Deze kunnen de huid drogen en irriteren, en de genezing vertragen.

3. Vermijd het blootstellen van de huid aan de zon of UV-stralen: Deze kunnen de huid irriteren en de genezing vertragen. Gebruik beschermingsmiddelen tegen de zon.

4. Vermijd het gebruik van cosmetica of producten met alcohol of parfum: Deze kunnen de huid irriteren en de genezing vertragen.

5. Vermijd het gebruik van ongezonde producten, zoals sigaretten of alcohol: Deze kunnen de huid drogen en irriteren, en de genezing vertragen.

6. Vermijd het gebruik van peelings of andere behandelingen op de huid, tenzij uw arts of schoonheidsspecialist u anders adviseert.

7. Vermijd het wrijven of krabben op de behandelde huid.

8. Vermijd het maken van extreme temperatuur veranderingen, zoals het gebruiken van een hete bad, of het zwemmen in een koude zee.

Het is belangrijk om te overleggen met uw arts of schoonheidsspecialist over de zorg na een peeling, omdat deze kan variëren afhankelijk van de type peeling die je hebt gehad.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader