Wonen / Huis en Tuin

Gordijnen bedrukken

Hoe maak je een gordijn op maat?

Het maken van een gordijn op maat kan wat tijd en moeite vergen, maar het resultaat is vaak de investering waard. Hieronder volgen de algemene stappen die je kunt volgen om een gordijn op maat te maken:

 1. Meet de breedte en hoogte van het raam dat je wilt bedekken en bepaal de gewenste lengte van het gordijn.
 2. Bereken de benodigde stof. Hiervoor moet je de breedte en lengte van het gordijn vermenigvuldigen en een extra hoeveelheid stof toevoegen voor zomen, plooien en eventuele patroonherhalingen. De hoeveelheid extra stof die je nodig hebt, hangt af van het type gordijn dat je maakt.
 3. Knip de stof op de juiste maat. Zorg ervoor dat je de stof recht knipt en gebruik een meetlint en potlood om nauwkeurige markeringen te maken voordat je knipt.
 4. Zoom de randen van de stof. Vouw de randen van de stof naar binnen en naai ze vast met een naaimachine of met de hand. Dit voorkomt dat de stof gaat rafelen.
 5. Maak plooien in het gordijn indien gewenst. Er zijn verschillende manieren om plooien in gordijnen te maken, zoals enkele, dubbele of driedubbele plooien. Volg de instructies van het patroon dat je gebruikt of bekijk online tutorials voor de gewenste plooistijl.
 6. Bevestig de gordijnhaakjes aan de bovenkant van het gordijn. Meet en markeer de positie van de haakjes op de stof en naai ze vast. Zorg ervoor dat de haakjes gelijkmatig verdeeld zijn over de breedte van het gordijn.
 7. Hang het gordijn op en pas het indien nodig aan. Als het gordijn te lang is, kun je de onderkant inkorten en de zoom opnieuw afwerken.

Het maken van een gordijn op maat kan wat oefening vergen, dus het kan handig zijn om eerst te oefenen op een goedkope stof voordat je begint met de echte stof. Veel succes met het maken van je gordijn!

Waar kan ik gordijnen kopen?

Er zijn verschillende opties waar je gordijnen kunt kopen, afhankelijk van je budget en voorkeur:

 1. Woonwinkels: Gordijnen zijn verkrijgbaar bij de meeste woonwinkels en -ketens. Hier kun je verschillende opties bekijken en vaak vind je hier ook deskundig advies over het kiezen van de juiste gordijnen.
 2. Speciaalzaken: Er zijn speciaalzaken die zich volledig richten op gordijnen en raamdecoratie, bijvoorbeeld als u in Zuid-Holland leeft en in de omgeving Waddinxveen of omgeving dan kunt u een bezoekje brengen Hier vind je meestal een breed scala aan stoffen, designs en afwerkingsmogelijkheden, en vaak ook deskundige adviseurs die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.
 3. Online winkels: Er zijn ook verschillende online winkels die gordijnen verkopen, een mooi voorbeeld hiervan is Goudseraamdecoratie.nl/gordijnen-waddinxveen Hier kun je vanuit het comfort van je eigen huis een breed scala aan gordijnen bekijken en bestellen.
 4. Maatwerk: Als je op zoek bent naar gordijnen op maat, dan kun je deze laten maken bij een speciaalzaak of online op maat bestellen.

Ongeacht waar je je gordijnen koopt, zorg ervoor dat je de afmetingen van je ramen opmeet voordat je op zoek gaat naar gordijnen, zodat je de juiste maat kunt kiezen. Veel succes met het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw huis!

Wat kost gordijnen op maat laten maken?

De kosten voor het op maat laten maken van gordijnen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type stof, de afmetingen van de gordijnen en de complexiteit van het ontwerp.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het op maat maken van gordijnen variëren van enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s per paneel of set. Het is daarom het beste om een offerte aan te vragen bij een gordijnenmaker of interieurontwerper om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor jouw specifieke situatie en wensen.

Houd er rekening mee dat naast de kosten voor het op maat maken van de gordijnen, er ook extra kosten kunnen zijn voor de stof, de voering, de bevestigingsmiddelen en eventuele extra accessoires.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader