Koken & DinerenMeubels

Koelvriescombinatie kopen: voor elk wat wils

Een koelvriescombinatie bestaat in verschillende uitvoeringen. Er zijn vrijstaande of inbouw modellen. Een inbouwmodel wordt weggewerkt achter een kastdeur van de keuken en daardoor is deze niet te zien. Je keuken blijft één geheel zonder een afwijkende ijskast. Je moet er bij een inbouwkoelkast wel op letten dat deze goed past. Gelukkig zijn de meeste inbouw koelvriescombinaties in standaard maten. Bij een vrijstaand model heb je wat meer speling in de afmetingen, als je keuken dat toelaat althans. Je kunt een vrijstaande koelkast in principe op iedere plek in huis neerzetten. Sommige modellen lenen zich daar uitermate goed voor en zijn een aanwinst voor keuken of woonkamer.

 

Verschillende uitvoeringen en functies

Wil je een koelvriescombinatie kopen, dan zul je op een aantal dingen moeten letten. De verschillende modellen onderscheiden zich bijvoorbeeld in de indeling, van binnen, maar ook in de opstelling. De meeste koelvriescombi’s hebben het vriesgedeelte onder het koelgedeelte, maar er bestaan ook exemplaren waarbij dit andersom is. Ook is er verschil in de draairichting van de deur. Er zijn modellen die aan de rechterkant open gaan en aan de linkerkant. Let hier goed op, wat het best in jouw keuken past. Verder kun je letten op de energieklasse, het geluidsniveau, of er een zogenaamde ‘no frost’ functie is, welke koeltechniek wordt toegepast en of het model handig in gebruik is.

 

Vrijstaande koelvriescombinatie kopen? Uiterlijk is ook belangrijk!

Als je een vrijstaand model gaat kopen, is het ook belangrijk dat je de buitenkant van de koelvriescombinatie mooi vindt en goed in de omgeving past waar je hem gaat plaatsen. Er zijn veel neutrale modellen in de kleuren wit of zilver. Deze passen in vrijwel iedere keuken. In een moderne keuken komt ook een zwart model goed tot zijn recht. Wil je een echte blikvanger? Kies dan voor een high tech model van Samsung of een Jaren 50 koelvriescombi van Smeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader