Online marketing

SEO, wat is het en hoe werkt het?

SEO staat voor Search Engine Optimization, dit is een belangrijke term in de online marketingwereld. In dit artikel lees je meer over wat SEO is, hoe werkt SEO en waarom het belangrijk kan zijn voor jouw bedrijf. 

Wat is SEO?

SEO staat dus voor Search Engine Optimization, in het Nederlands is dit zoekmachine optimalisatie. De term zegt het eigenlijk al, je wilt jouw website of pagina zo goed mogelijk maken zodat het uiteindelijk hoog in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google komt te staan.  

Er zijn verschillende manieren om jouw website zo hoog mogelijk in de resultaten te krijgen. Het beste is om al deze manieren toe te passen, dit heeft namelijk het grootste effect. Je werkt bij SEO met zoekwoorden, het is belangrijk dat je de juiste zoekwoorden voor jouw website gebruikt zodat de juiste website tevoorschijn komt wanneer mensen een bepaalde zoekterm invoeren. 

Je kunt de zoekwoorden in verschillende onderdelen van de website toevoegen. Een van de plekken waar je een belangrijk zoekwoord moet toevoegen is de URL van de webpagina. Daarnaast is het belangrijk om een vaak gezocht zoekwoord te vermelden in je title tag. De title tag is de tekst die tevoorschijn komt in het tabblad van een bepaalde website wanneer je deze bezoekt. 

Ook is het belangrijk om goede teksten te schrijven die semantisch kloppen. Daarnaast is het hebben van backlinks ook een pluspunt. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Hiermee geven andere websites aan dat jouw website belangrijke, relevante of goede informatie bevat. 

Waarom is SEO belangrijk?

Wanneer je hoog in de zoekresultaten staat ben je natuurlijk goed zichtbaar voor potentiële klanten, dit is de voornaamste reden dat SEO belangrijk is. De meeste mensen klikken niet door tot de tiende pagina van een zoekmachine maar kijken op de eerste of tweede pagina naar de resultaten. 

Daarnaast helpt SEO om je naamsbekendheid te versterken. Als je goed zichtbaar bent op bepaalde zoektermen die gerelateerd zijn aan jouw producten zorg je voor meer naamsbekendheid onder de toekomstige klant. De volgende keer dat een klant hetzelfde product nodig heeft of dezelfde zoekterm invoert komt jouw bedrijf wellicht snel in de gedachten omhoog. 

Uiteindelijk is SEO een heel belangrijk onderdeel om klanten naar jouw website te krijgen, hoe meer klanten hoe meer inkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader