FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen maken je het gemakkelijk

De beste elektrische fietsen

Je kunt er haast niet omheen, maar de elektrische fiets is niet alleen zeer in trek, maar wordt ook voortdurend getest. Net als zoveel andere producten willen wij als consument graag weten welke de beste is en welke elektrische fiets voor ons de meest geschikte is op basis van de waardering- en beoordelingscriteria, die wij belangrijk vinden.
Die vergelijkings- en kwaliteitstesten kunnen door iedereen uitgevoerd worden, maar we willen toch een onderscheid maken. Enerzijds heb je natuurlijk de websites en organisaties die gericht zijn op de verkoop van een eigen product of assortiment. Die sites zijn per definitie niet helemaal objectief en dat is ook niet zo verwonderlijk. Aan de andere kant heb je de zogenaamde consumentenorganisaties, die in principe alles onderzoeken wat voor belang kan zijn voor de consument. Tenslotte zijn er ook nog bonden en verenigingen die zich richten op een bepaalde productcategorie, zoals bijvoorbeeld fietsen.

Om een overzicht te geven van de beste elektrische fietsen richten wij ons vooral op de testen van die laatste twee groepen.

De Consumentenbond

Uit hun laatste grote test van elektrische fietsen is de Flyer Gotour6 5.00 625 Watt als beste uit de bus gekomen met een score van 8,2.
Dat cijfer is het gemiddelde van een aantal beoordelingen per categorie.
• Elektrische ondersteuning 7,8
• Actieradius/accucapaciteit 8,9
Motorgeluid 9,2
• Bediening en display 9,2
• Uitrusting 8,3
• Merktevredenheid 9,3
Deze fiets heeft de beste motor die Bosch voor de elektrische fiets in huis heeft, de Performance Line Cruise en de accu heeft een capaciteit van 625 Wh. Er is een 8-naafs versnelling, een middenmotor en een richtprijs van €3800.

Elektrische fiets

Fietstest.nl

Deze site heeft maar liefst 7 verschillende testen uitgevoerd:
Elektrische toerfietsen €2000-€4000
Beste is de CUBE Kathmandu Hybrid Pro 625 2020 voor €2899
• Elektrische stadsfiets tot €2500
Beste is de Sparta F8e 2020 voor €1999
• Elektrische stadsfiets boven de €2500
Beste is de QWIC Premium i MN7+Belt 2020 voor €3099
Elektrische sportief woon/werk fiets tot €2750
Beste is Sparta d-Rule M8TB 2020 voor €2749
Elektrische sportief woon/werk fiets boven de €2750
Beste is de Morena Premium MDBD voor €2979
Elektrische schoolfietsen
Beste is de Gazelle PuurNL HFB 2020

Voor specificaties en meer cijfers en fietsen kunt u terecht op de site van Fietstest.nl

Kieskeurig.nl

Met kop en schouders wordt in januari 2021 de Amslod York MRX-600 true blue / lage instap als beste elektrische fiets gekozen met een algemene waardering van maar liefst een 9. Het is een stadsfiets met Bafang middenmotor en een vermogen van 600 watt met een prijs vanaf €1795. Dat ‘vanaf’ heeft te maken met het feit dat u de fiets kan opwaarderen met bijvoorbeeld extra batterijen.

ANWB.nl

De testwinnaar van deze organisatie is de Gazelle Grenoble C7+HMB, waarbij vooral de maximale score voor stabiliteit opvalt. Deze fiets is te koop voor €3049, heeft een accuvermogen van 500 watt en een actieradius van 75 kilometer. Er zit verder een Bosch Active Line middenmotor op en heeft 7 versnellingen.

Algemeen Dagblad

De best geteste elektrische stadsfiets is hier de Sparta F8E voor €1999 en die zagen we ook bij Fietstest.nl.

Elektrischefietsen.com

De beste uit hun test is ook eentje die we al eerder gezien hebben, de Gazelle Grenoble C7+HMB, maar de adviesprijs hier is €2699.

Wat heel jammer is dat in geen van de testen de Spiritmodellen een plaatsje hebben gekregen, omdat we natuurlijk als City-bikes.nl graag willen weten hoe onze fietsen zich verhouden met andere elektrische fietsen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader