FietsenWebwinkels

Fietsen kopen en lekker genieten

De grote fietsenwinkel, je kijkt je ogen uit

.Het is best wel moeilijk te definiëren wat nu precies ‘groot’ inhoudt, als het gaat om een fietsenwinkel. Heb je het dan over oppervlakte of over aanbod?
Indien het over oppervlakte gaat, kun je er stellig van uit gaan dat de gemiddelde fietsenzaak niet al te groot is. Ze zijn of voor een wijk bedoeld, of ze liggen in het centrum en daar zijn de huurprijzen gewoon te hoog om je uit te leven in ruimte voor fietsen.
Gaat het echter om aanbod, dan is er een heel ander criterium om rekening mee te houden. Natuurlijk, je kunt een ongelooflijke hoeveelheid fietsen in een winkelruimte parkeren, maar de echte winnaars hier zijn de fietswebshops. Deze hebben namelijk helemaal geen winkelruimte nodig, alleen een magazijn waar alle fietsen netjes ingepakt gestald zijn, direct beschikbaar voor verzending.
Zij kunnen letterlijk honderden en zelfs misschien wel duizenden fietsen aanbieden en zijn hooguit wat extra webpagina’s kwijt. Best wel oneerlijk misschien, maar het geeft ook de sterke competitie aan die webwinkels kunnen leveren ten opzichte van fysieke fietsenzaken. Je kan diverse fietsen kopen, bijvoorbeeld: een transporfiets.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

Fietsen kopen is goed voor je gezondheid. Er is er natuurlijk altijd eentje die zich echt als zodanig mag presenteren, hoewel er altijd concurrenten zullen zijn die beweren dat zij de grootste zijn. Op het gebied van fietsenwinkels lijkt de 12GO Biking in Moordrecht de beste kandidaat te zijn. Het ziet er dan ook niet echt uit als een fietsenwinkel, meer als een complete bedrijfshal. Naast het ruim uitgemeten en uitgestalde assortiment hebben ze zelfs een indoor fietstestbaan, zodat klanten mogelijke modellen veilig en overdekt kunnen uitproberen.
Voor wie het niet weet, Moordrecht ligt net iets ten westen van Gouda en op een kleine afstand van het magazijn van city-bikes.nl in Rotterdam.
En nog zijn ze niet tevreden bij 12GO, want er staan voor het jaar 2021 nog verdere uitbreidingen op het programma.

Fietsen kopen

Wat maakt een fietsenwinkel groot?

Je kunt ‘groot’ op verschillende manieren beschouwen. Hierboven hebben we het al gehad over oppervlakte en aanbod, twee duidelijk meetbare criteria. ‘Groot’ kun je ook wat subjectiever zien en dan heb je het over klantenservice, aankoopprocedures, verzending, regels voor retourneren, afhandelen van klachten, kwaliteit van de fietsen en vooral de prijs. Het is een beetje een mix tussen exact, bijvoorbeeld prijs, en gevoel. Op die manier kan de meest bescheiden fietsenwinkel in oppervlakte en aanbod een grootmacht zijn.

Over het algemeen kunnen online fietsenwinkels om diverse redenen hun product goedkoper aanbieden, en dat ook nog aan de hand van een massief assortiment. Daarentegen lopen de klantenservice en zaken als onderhoud en reparatie vaak een stuk moeilijker. Ze hebben immers geen tastbare winkel en zitten vaak ook niet in de buurt.
Als we even terugkeren naar 12GO, dan zien we dat ze echt alles aanbieden, inclusief extra aandacht aan service en een nieuwe reparatieshop. Voor iemand uit Limburg of Friesland neemt de grootte echter heel wat af, omdat ze aan de andere kant van het land wonen.
Het is leuk, maar soms ook wat verwarrend als je uit zoveel kunt kiezen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader